Jdi na obsah Jdi na menu
 


Husqvarna Baja Concept

14. 6. 2012

Mateřský koncern BMW se snaží vytáhnout značku Husqvarnu opět do popředí a spolu chrlí jeden koncept za druhým. Vše odstartoval malý nenápadný koncept městského jednostopého elektrického přibližovadla E-go. Na podzim se objevil MOAB na výstavě EICMA a o pár dní později v Paříži debutoval opět prototyp se jménem Strada. To vše jasně naznačuje směr, kterým se Husqvarna pod taktovkou BMW odebrala: začít ukrajovat zákazníky z mnohem většího segmentu silničních bikerů a první oficiální "vlaštovkou" byl naked bikeNuda 900 a Nuda 900R
A nově nastolený trend se potvrzuje i na další výstavě. Husqvarna si pro prezentaci nového konceptu Baja vybrala zámořské publikum na motoshow IMS v New Yorku. Jak už bylo zmíněno v úvodu, Baja se silně opírá o koncept MOAB, proto zde nechybí trubkový rám a jednoválec z regálů BMW, který se montuje do modelu G650GS s přímým vstřikováním paliva. Síla agregátu se na zadní kolo přenáší pomocí 5rychlostní převodovky a řetězu. 
Podvozek má vpředu obrácenou vidlici, vzadu je klasická kyvka s centrální tlumící jednotkou. Brzdový systém je od specializované firmy Brembo a vyplétané ráfky kol mají rozměr 19 palců vpředu a 17" vzadu. Zajímavé jsou oba světlomety, které využívají techniku LED. Dále řidič konceptu Baja nemá k dispozici žádné budíky, jen na spojnici řídítek je opět sada barevných diod, které svítí podle otáček motoru. Poslední, co nás zaujalo, je tlačítko startování, které se nebezpečně podobá startérům z automobilů BMW.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář